You.Legend

De drijfveer

Ondernemende jongeren zijn de toekomst. Een statement waar Studio100 en zijn partners rotsvast in geloven. Daarom werd vorig jaar het non-profit initiatief YOU.LEGEND op poten gezet. Met dit project willen we jongeren een spreekwoordelijke “stamp onder hun gat” geven en hen stimuleren om ondernemend te zijn. In de snel veranderende context van vandaag is deze ondernemende houding een doorslaggevende factor op de arbeidsmarkt, een cruciale competentie in de wereld van morgen.  Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om de nieuwe generatie daarop te wijzen.

 “Ondernemend zijn is trial & error, dingen uitproberen en durven falen. Maar één ding weet ik zeker,
het heeft mij als mens tot bloei gebracht en zelfvertrouwen gegeven." 
Hans Bourlon

Het initiatief

Het project YOU.LEGEND focust daarom op de persoonlijke meerwaarde die je door een ondernemende houding kan bekomen. Ondernemend zijn is een manier van denken en doen, nadenken over je persoonlijke ambities en stappen ondernemen, uit je kamer komen en initiatief nemen. Bij elke stap vooruit leer je je zelf beter kennen en bouw je zelfvertrouwen op. YOU.LEGEND wil jongeren inspireren om te durven springen in het onbekende, YOU.LEGEND wil hen een portie lef meegeven. Door dingen te ondernemen krijgen ze sneller een duidelijk beeld van hun talenten en ontdekken ze waar ze later het verschil willen maken.

 

De visie

You.Legend gelooft dat er in ieder van ons een legende schuilt. Iemand die zijn unieke talenten en passies ontdekt.
You.Legend wilt daarom jongeren stimuleren om ondernemend te zijn. Te denken als een ondernemer, een doener. Want elke uitgevoerde actie richting je dromen en ambitie, resulteert in een meerwaarde voor je ontwikkelling. Enerzijds  brengt het je een stap dichter bij die droom, anderzijds is elke ervaring een reflectiemoment voor jezelf, en een kans om je eigen talenten en kwaliteiten te ontdekken.

De kracht

Om jongeren te helpen in die zoektocht hebben we de LEGEND.LOOP ontwikkeld. Een roadmap richting je legende! Het wil jongeren aanzetten om actie te ondernemen richting hun ambities en gelijktijdig meer over zichzelf te ontdekken. Het is oneindig proces om te groeien en levenslang bij te leren. Het is opgebouwd in honken en start bij het hebben van de juiste ingesteldheid. De ondernemende ingesteldheid. Ontdek het op de start zelf pagina! 

De droom

Door jongeren aan te zetten om ondernemend te zijn en op ontdekkingstocht te gaan naar hoe ze het verschil kunnen maken, hopen we een ondernemende generatie te creëren. Een ambitieuze en creatieve generatie die op een positieve manier in de wereld staat en goesting heeft om mee te groeien in de snel veranderende wereld.