Honk 1: Hervorm je houding

Denk als een doener.

 

Alles is afhankelijk van je houding in het leven. Hoe denk je over de dingen, hoe sta je tegenover situaties en hoe reageer je erop? Maar vooral, wat doe je ermee?

Neem eens een andere denkwijze en houding aan. Denk ondernemend, als een doener. Dat levert heel wat voordelen op!

  • In plaats van te denken dat je iets niet kan geloof je liever in voortdurend bijleren en sta je open voor groeien op tal van domeinen. Je bent namelijk nooit klaar met leren!

 

  • Als je een doel in de verte hebt dan lijkt de afstand soms heel groot. Denk eens in kleine stappen in plaats van hele grote. Elke kleine stap die je neemt brengt je telkens dichter bij je doel en snel wordt duidelijk dat je er zo ook geraakt!

 

  • Er zijn heel veel hindernissen en problemen die je kan tegenkomen. Zie je ze in de verte, dan heb je twee keuzes. Ofwel stop je en draai je terug richting de oude situatie. Ofwel ga je verder en de confrontatie aan. Denk in kansen, in oplossingen en in mogelijkheden. Het werkt bevrijdend, geloof ons! Elke overwinning maakt je sterker en helpt je om de volgende uitdaging aan te pakken.

 

  • Ben je klaar om een kans te pakken als hij voorbijkomt? Of zal je deze missen omdat je je ogen en oren niet open hebt of niet durft? Heb lef en durf! Pak de kansen die voorbijkomen of ga zelf op zoek naar de kansen die je zoekt.